Ontspannen bevalling? Een bevallingsbad huren helpt!

Denk je na over bevallen in bad? In bad bevallen is – als je alle adviezen opvolgt – net zo veilig als in bed bevallen. Bovendien ziet de verloskundige erop toe dat aan alle veiligheidsaspecten gedacht wordt. Je kindje krijgt op het moment van de bevalling zuurstof via de navelstreng, dus je hoeft niet bang te zijn dat je baby er last van heeft of schade van ondervindt. We vertellen hier meer over de voordelen van een bevalling in bad en over het huren van een bevallingsbad.

Voordelen van bevallen in bad

Als jij en je baby gezond zijn, dan zijn er geen bezwaren tegen bevallen in bad. Als je een bevallingsbad huurt, dan kan je je via de instructies voorbereiden en ook de verloskundige staat je bij met advies. In bad kan je gemakkelijk posities aannemen die voor jou fijn aanvoelen en bovendien ben je gewichtloos in het water. In het bad bevinden zich een zitje, een houder voor een waterfles en handvaten, zodat je je comfortabel kan installeren. Je hersenen produceren endorfine dankzij het warme water, waardoor je minder pijn voelt. De kans dat je uitscheurt of een knip moet krijgen is bovendien wat kleiner dan bij een gewone bevalling. De maximum temperatuur van het water is 37,7 graden.

Veel goedkoper: een bevallingsbad huren

Een bevallingsbad is te koop voor rond de 300 euro. Een bevallingsbad huren tegen een veel lagere prijs is uiteraard voordeliger. Je krijgt het bad met instructies ruim op tijd voor de bevalling binnen, zodat je je vanaf week 36 al kan voorbereiden op de bevalling in het water. Je kan de duur van de huur altijd verlengen, als dit nodig is. Nadat je kindje geboren is, stuur je het bad gemakkelijk weer terug aan het verhuurbedrijf. Bij de huur van een bad zijn bepaalde onderdelen vaak inbegrepen, zoals een nieuwe persoonlijke hoes.

Bevallingsbad of wieg huren

Een goede voorbereiding op het aanstaande ouderschap is heel belangrijk. In de maanden voordat je bevalt, schaf je daarom talloze spullen aan die je in de eerste tijd na de geboorte nodig hebt. Vind je duurzaamheid belangrijk, dan is het een goed idee om naast een bevallingsbad ook andere babyspullen, zoals een wiegje, te huren. Voor je pasgeboren kindje is het erg prettig om de eerste maanden in de kamer van de ouders te slapen in een eigen wiegje. Een van de bedrijven die gespecialiseerd is in de verhuur van babyspullen, is Wieg Huren. Suzanne Rougoor van Wieg Huren geeft je desgewenst ook een persoonlijk advies over de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *