Kies voor een betrouwbare opvang voor je kind

Voor ieder ouder is het belangrijk dat zijn kind een goede tijd doorbrengt op school. Wat we kunnen vergeten is de tijd na school. Dat is namelijk net zo belangrijk. Niet ieder kind kan namelijk naar huis vanwege werkende ouders. Deze kinderen kunnen terecht bij een naschoolse opvang. Er zijn verschillende opvang plekken waar u uw kind kunt laten verblijven na schooltijd. Houd daarbij rekening dat ieder opvang nog kan verschillen van elkaar. Zo kunnen ze extra activiteiten bieden om de kinderen het naar hun zin te laten hebben. Uw kind is niet de enige; samen met andere kinderen leren ze met elkaar omgaan.

Persoonlijk aandacht en veiligheid

Kinderen van jonge leeftijd hebben behoefte aan persoonlijk aandacht en veiligheid. Dat is ook wat er van een naschoolse opvang kan worden verwacht. Zo weet u zeker dat uw kind zich goed en veilig voelt bij de opvang. Hij/ zij zal het wel naar de zin hebben samen met de andere kinderen. Doordat er een leuke sfeer is met de andere leeftijdsgenoten kunt u er van uit gaan dat uw kind het naar zijn zin heeft.

De ontwikkeling van uw kind

Waar u ook woont, er is vast wel een BSO bij u in de buurt. Een buitenschoolse opvang kunnen we verdelen onder twee soorten. Een peuteropvang en een kinderdagverblijf. Waar uw kind kan verblijven hangt dus af van de leeftijd. Bij de BSO staat de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal. Dankzij de kleine groepen die worden ingedeeld kan ieder kind de juiste aandacht krijgen. De medewerkers bij een BSO zijn hiervoor opgeleid.

Een BSO in Den Haag

Woont u in Den Haag? Dan kunt u kiezen uit meerdere BSO’s. Wilt u uw kind inschrijven voor een peuteropvang in Den Haag? Dan kunt u kiezen voor Road2school. Zij beschikken over drie groepen waar zij de kinderen onderverdelen op basis van leeftijd. Dat is ideaal voor uw kind zodat die met zijn leeftijdsgenoten kan spelen. Bij deze kinderdagverblijf in Den Haag leren kinderen voorschoolse vaardigheden. Dit houdt in dat er wordt geïnvesteerd in de basiskennis van kinderen waardoor eventuele achterstanden kunnen worden voorkomen of verhelpen. Voor informatie over de vaardigheden waaraan gewerkt wordt kunt u gerust contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *